Da se praktično za šaku kuna i u svega dvadesetak minuta može napraviti odličan ručka donosimo vam u današnjem prijedlogu. Dodajte svemu koju minutu za nabavu sastojaka koji se mogu kupiti u praktično svakoj trgovini i ručak je tu.(rv)
Potrebno nam je:
300 g vratine ( dva odreska bez kosti)
1 srednja glavica luka
1 crvena paprika
1 mala konzerva graha
1 žlica ajvara
1 žlica punomasnog vrhnja
Sol, papar, crvena paprika
Sušeni peršin
Priprema
Odreske obilno začiniti solju, paprom, crvenom paprikom i nekoliko kapi ulja, te ostaviti koju minutu da se začini upiju. Za to vrijeme očistiti luk, narezati ga na tanke ploške, te isto ponoviti i sa paprikom. Grah dobro oprati i ocijediti.
Na ugrijanom maslinovom ulju prepržiti luk, dodati narezanu papriku, te pirjati dok paprika ne povene. Dodati ocijeđeni grah, podliti s cca 1 dl vode. Začiniti solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom i kuhati cca. 5 min., dok voda ne ispari.
Umiješati ajvar i vrhnje, sjediniti namirnice i samo kratko ostaviti na vatri da se okusi sažmu. Posuti sušenim peršinom.
Paralelno dok smo pirjali luk ugrijali smo i drugu tavu s malo ulja , te na njoj pekli odreske vratine.
Uz ručak poslužiti matovilac
Namirnice za ručak iznose cca. 30 kn
Vrijeme pripreme ručka 25 min