Da se praktično za šaku kuna i u svega dvadesetak minuta može napraviti odličan ručka donosimo vam u današnjem prijedlogu. Dodajte svemu koju minutu za nabavu sastojaka koji se mogu kupiti u praktično svakoj trgovini i ručak je tu.(rv)

Potrebno nam je:

300 g vratine ( dva odreska bez kosti)

1 srednja glavica luka

1 crvena paprika

1 mala konzerva graha

1 žlica ajvara

1 žlica punomasnog vrhnja

Sol, papar, crvena paprika

Sušeni peršin

Priprema

Odreske obilno začiniti solju, paprom, crvenom paprikom i nekoliko kapi ulja, te ostaviti koju minutu da se začini upiju. Za to vrijeme očistiti luk, narezati ga na tanke ploške, te isto ponoviti i sa paprikom. Grah dobro oprati i ocijediti.

Na ugrijanom maslinovom ulju prepržiti luk, dodati narezanu papriku, te pirjati dok paprika ne povene. Dodati ocijeđeni grah, podliti s cca 1 dl vode. Začiniti solju, paprom i mljevenom crvenom paprikom i kuhati cca. 5 min., dok voda ne ispari.

Umiješati ajvar i vrhnje, sjediniti namirnice i samo kratko ostaviti na vatri da se okusi sažmu. Posuti sušenim peršinom.

Paralelno dok smo pirjali luk ugrijali smo i drugu tavu s malo ulja , te na njoj pekli odreske vratine.

Uz ručak poslužiti matovilac

 

Namirnice za ručak iznose cca. 30 kn

Vrijeme pripreme ručka 25 min